Kişinin kendini doğada keşfi...
Benzer kaygıların resimlerine konu olduğu Bodil ve İbrahim Örs çifti, doğanın insanda oluşan etkileri üzerinde yoğunlaşıyorlar.
Doğanın, bir sanatçı için en büyük yaratım kaynağı olduğunun altını çizen çift, değişen bakış açıları içinde bu fikrin aynı kalacağı görüşünde.
İbrahim Örs’ün son çalışmalarında eleştirel-gerçekçi anlayışının, zamanla, nesnelerin ve doğanın anlamlarını açıklamaya yönelik bir üsluba dönüştüğü görülüyor.
Sade ama basit olmayan anlatımıyla Örs, yalınlığı ve minimalizmi kendine temel alıyor.
İnsanın doğadan aldığı enerji ve toprakta saklı olan sırlarla gömülü olanı, sanatsal bir yaratıya dönüştürmesini temel alan bir bakışla resim yapan Bodil Örs, yüzyıllık bir kültür mirasının bıraktığı izleri kayaların dokusunda ve renginde yeniden keşfetmenin hazzını yorumluyor.
Kişinin kendini doğada keşfini ve yeniden yorumlayabilmesini temel alan Bodil-İbrahim Örs çiftinin sergisi
20 Nisan – 6 Mayıs tarihleri arasında PG Art Gallery’de izleyicilerle buluşacak.